Zimní žemlovka

Zimní žemlovka,recept
mtinka
hlavní chod

Suroviny

žemle
4 ks.
150 ml
vejce
2 ks.
hnědý cukr
80 g
měkký tvaroh
250 g
rozinky
50 g
sušené ovoce
Postup: 

Žemele nakrájíme na kostičky a zalijeme mlékem. Žloutky utřeme do pěny, přídáme cukr a tvaroh.

Z bílků připravíme tuhý sníh. Do žloutkové směsi vmícháme žemle, ovoce (dle chutě např. jablka, meruňky, švestky, hrušky aj.), rozinky a nakonec sníh.

Hmotu navršíme do vymazané a vysypané zapékaí misky a pečeme dorůžova.

Líbilo se? Sdílejte recept Zimní žemlovka s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank