Zemlbába - Žemlovka

Zemlbába - Žemlovka,recept
irenka
1 hodina
hlavní chod
nízká
česká

Suroviny

jablka
8 ks.
citrónová kůra
1 čaj.lž.
mletá skořice
1 čaj.lž.
vanilkový cukr
1 ks.
cukr krupice
4 pol.lž.
vejce
3 ks.
0,5 l
rohlíky
10 ks.
strouhanka
tuk
Postup: 

Směs na namáčení

Do misky nalijeme 0,5 l mléka a v něm rozšleháme 3 žloutky přidáme 3-4 pol. lžíce cukru, van. cukr, citrónovou kůru, skořici a vše dobře promícháme.

Další postup

Jablka omyjeme, zbavíme jadřinců a nastrouháme na hrubším struhadle, není nutné je loupat.
Rohlíky nakrájíme na kolečka, namáčíme v připravené směsi a pokládáme do pekáčku, který předtím promastíme a vysypeme strouhankou.
Vrstvíme řadu housky na ni pokládáme nastrouhaná jablka (ty vymačkáme od šťávy).
Končíme vždy řadou housky a na ní nalijeme zbytek směsi.

Dáme zapéct do předehřáté trouby na 200°C asi na 30 min.
Mezi tím vyšleháme z bílků sníh, ten rozetřeme navrch zapečené zemlbáby a necháme péct v troubě než zrůžoví (cca 5min).

Na talíři můžeme posypat moučkovým cukrem, kdo si chce zemlbábu vylepšit, může přidat mezi housku a jablka ještě vrstvu tvarohu (1 kostku).

Poznámka k receptu: 

Místo strouhanky na vysypání můžeme použít kokos.
Místo rohlíků se může dát veka (2ks), loupáky nebo vánočka.

Líbilo se? Sdílejte recept Zemlbába - Žemlovka s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank