Zelné karbanátky

Zelné karbanátky,recept
wutu
1 hodina
4
hlavní chod
střední
česká

Suroviny

500 g
Žemle
1 ks.
1 dcl
1 ks.
Sádlo
1 pol.lž.
Vejce
1 ks.
Strouhanka
Olej na smažení
2 dcl
Postup: 

Zelí rozkrájíme na kusy a uvaříme v osolené vodě. Do mléka namočíme nakrájenou žemli. Vařené zelí necháme okapat a žemli vymačkáme. Oboje umeleme na masovém strojku a smícháme s nakrájenou cibulí, sádlem, vejcem, solí a pepřem. Podle potřeby směs zahustíme trochou strouhanky.

Utvoříme vyšší karbanátky, obalíme je ve strouhance a na oleji smažíme dozlatova.

Poznámka k receptu: 

Podáváme s vařeným bramborem.

Líbilo se? Sdílejte recept Zelné karbanátky s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank