Zapečený plněný fenykl

Zapečený plněný fenykl,recept
hela
1 hodina
4
hlavní chod
nízká

Suroviny

fenykl
4 ks.
masový vývar
250 ml
3 ks.
cuketa
1 ks.
žampiony
200 g
30 g
rajče
2 ks.
gouda
150 g
Postup: 

Hlízy fenyklu omyjeme, rozpůlíme a 15 minut povaříme v masovém vývaru.
Změklé hlízy vyjmeme, necháme vychladnout a vydlabeme vnitřky - ty spolu se zelenými částmi fenyklu pokrájíme nadrobno.
Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cuketu neloupeme, pouze ji omyjeme a také pokrájíme.
Očistíme hlavičky žampionů a nastrouháme je na hrubém struhadle. Vše (kromě fenyklu) společně podusíme na másle zhruba 5 minut.
Spaříme a oloupeme rajčata, rozpůlíme je, vydlabeme jadérka a dužinu nakrájíme. Nastrouháme sýr a spolu s rajčaty ho vmícháme do podušené zeleniny. Dochutíme pepřem a solí.
Směsí naplníme vydlabané fenykly a vložíme je do zapékací mísy. Troubu rozehřejeme na 200 °C a zapékáme asi 15 minut.

Líbilo se? Sdílejte recept Zapečený plněný fenykl s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank