Vepřový řízek se žampiony

Vepřový řízek se žampiony,recept
hela
30 min.
4
hlavní chod
nízká

Suroviny

vepřový řízek
4 ks.
žampiony
150 g
rajčata
4 ks.
sýr (Blaťácké zlato)
250 g
1 strž.
pasírovaná rajčata
500 g
olivový olej
3 pol.lž.
tymián
Postup: 

Do hrnce vložíme pasírovaná rajčata a přivedeme k varu. Přidáme utřený česnek, v ruce rozemnutý sušený tymián, osolíme a opepříme. Krátce povaříme.
Maso omyjeme, osušíme a lehce naklepeme. Osolené a opepřené řízky smažíme po obou stranách asi 6 minut. Poté z pánve vyjmeme maso, do vypečené šťávy nasypeme na plátky nakrájené žampiony a podusíme.
Do zapékací mísy nalijeme rajčatovou omáčku, vyrovnáme plátky masa, na ně položíme na plátky nakrájená rajčata, žampiony a navrch plátky sýra.
Zapékáme při 225 °C asi 5 minut. Podáváme s rýží.

Líbilo se? Sdílejte recept Vepřový řízek se žampiony s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank