Velikonoční sekaná

Velikonoční sekaná,recept
mtinka
1 hodina
hlavní chod
nízká
velikonoce

Suroviny

uzené maso
200 g
mleté vepřové
200 g
mleté hovězí
200 g
žemle
2 ks.
vejce
2 ks.
střední cibule
1 ks.
muškátový květ
majoránka
mletý pepř
nasekaná petrželka
1 pol.lž.
nasekaná pažitka
1 pol.lž.
nasekaná řeřicha
1 pol.lž.
nasekané mladé kopřivy
1 pol.lž.
1 strž.
Postup: 
  1. Uzené maso umeleme a smícháme s ostatním masem.
  2. Namočíme žemli a smícháme s masem.
  3. Na tuku dorůžova osmahneme cibuli s plátky nakrájeného česneku, přidáme do masové směsi spolu s vejci, koření, soli a všech nasekaných bylin. Důkladně promícháme.
  4. Vytvoříme dvě šišky, které vložíme do vymazaného pekáče, potřeme je olejem, podlijeme trochou vody a pečeme ve středně vyhřáté troubě.
Poznámka k receptu: 

Podávat můžeme s bramborovým salátem nebo s uvařeným bramborem.

Líbilo se? Sdílejte recept Velikonoční sekaná s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank