Utopenci s feferonkami

Utopenci s feferonkami,recept
wutu
1 hodina
10
chuťovky
nízká

Suroviny

Vuřty
1,5 kg
Ocet
3 dcl
Pepř celý
10 ks.
5 ks.
3 ks.
1 čaj.lž.
3 ks.
Feferonky
5 ks.
Postup: 

Ocet, koření a sůl svaříme s 1-1,5 litrem vody, záleží na tom do jaké nádoby utopence nakládáme.
 Odstavíme a necháme vychladnout.

Mezitím oloupeme vuřty a rozkrojíme je jako na opékání, do vzniklých zářezů vetkneme na mesíčky nakrájenou cibuli.

Vuřty naskládáme do vyšší sklenice a každou vrstvu jěště proložíme cibulí a přidáme také feferonky. Zalijeme vychladlým nálevem, tak aby byl celý obsah zcela ponořen.

Nádobu uzavřeme víčkem, folií apd. Necháme na chladnějším a tmavém místě nebo v lednici min. 7 dnů uležet.

Poznámka k receptu: 

Jako příloha chléb a pivo :)

Na utopence nelijte horký nebo teplý nálev, vytekl by z nich tuk.

Líbilo se? Sdílejte recept Utopenci s feferonkami s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank