Tofu chung šao s bambusovými výhonky

Tofu chung šao s bambusovými výhonky,recept
Vegetus

Suroviny

Bílé tofu
1 balení
Bambusové výhonky
3 pol.lž.
čínské voňavé houby
1 hrst
500 g
Sojová omáčka
2 pol.lž.
Sezamový olej
1 pol.lž.
Cukr krupice
0,5 čaj.lž.
4 pol.lž.
Sezam
1 pol.lž.
Postup: 

Tofu nakrájíme na menší plátky. Bambusové výhonky získáme z konzervy - použijeme tak velký kousek, aby po nakrájení na malé plátky, jich bylo na 3 lžíce. Voňavé houby namočíme do vroucí vody, misku přikryjeme a necháme stát  asi 20 minut, potom odkrojíme tvrdé nožičky, houby opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na půlky. 

Na pánvi ohřejeme olej, vložíme plátky Tofu a smažíme po obou stranách do zlatova. Pak plátky přeneseme děrovanou lopatkou na talíř. Do pánve přidáme bambusové výhonky, houby a pórek nakrájený na silnější nudličky, smažíme je asi 1 minutu a pak zpět vložíme plátky Tofu, přidáme sojovou omáčku, cukr, osolíme, přilijeme půl naběračky teplé vody, pánev přikryjeme a dusíme dokud se voda téměř neodpaří. Pak polijeme sezamovým olejem, zvednutou pánev lehce natřeseme (nemícháme!) a pokrm dáme na talíř - můžeme posypat praženým drceným sezamem. 

Podáváme s rýží, nudlemi nebo jako samostatný pokrm.

Líbilo se? Sdílejte recept Tofu chung šao s bambusovými výhonky s ostatními.

Komentáře

to vypadá moc dobře :) hnedka zkusím uvařit :)

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank