Tofu chung šao s bambusovými výhonky
Suroviny
Bílé tofu
|
1 balení
|
Bambusové výhonky
|
3 pol.lž.
|
čínské voňavé houby
|
1 hrst
|
500 g
| |
Sojová omáčka
|
2 pol.lž.
|
Sezamový olej
|
1 pol.lž.
|
Cukr krupice
|
0,5 čaj.lž.
|
4 pol.lž.
| |
Sezam
|
1 pol.lž.
|
Tofu nakrájíme na menší plátky. Bambusové výhonky získáme z konzervy - použijeme tak velký kousek, aby po nakrájení na malé plátky, jich bylo na 3 lžíce. Voňavé houby namočíme do vroucí vody, misku přikryjeme a necháme stát asi 20 minut, potom odkrojíme tvrdé nožičky, houby opláchneme ve studené vodě a nakrájíme na půlky.
Na pánvi ohřejeme olej, vložíme plátky Tofu a smažíme po obou stranách do zlatova. Pak plátky přeneseme děrovanou lopatkou na talíř. Do pánve přidáme bambusové výhonky, houby a pórek nakrájený na silnější nudličky, smažíme je asi 1 minutu a pak zpět vložíme plátky Tofu, přidáme sojovou omáčku, cukr, osolíme, přilijeme půl naběračky teplé vody, pánev přikryjeme a dusíme dokud se voda téměř neodpaří. Pak polijeme sezamovým olejem, zvednutou pánev lehce natřeseme (nemícháme!) a pokrm dáme na talíř - můžeme posypat praženým drceným sezamem.
Podáváme s rýží, nudlemi nebo jako samostatný pokrm.
Podělte se s ostaními o Vaše oblíbené pochoutky na e-vareni.cz.
Nejaktivnější uživatelé
Uživatel | Vařeček |
---|---|
irenka | 975 |
Vegetus | 162 |
Mnamka | 26 |
hela | 25 |
peperinky | 25 |
Komentáře
to vypadá moc dobře :) hnedka zkusím uvařit :)
Poslat nový komentář