Těsto na pizzu

Těsto na pizzu,recept
wutu
2 hodiny
4
těsta
střední
italská

Suroviny

500 g
Droždí
25 g
1 pol.lž.
3 pol.lž.
2 čaj.lž.
Voda vlažná
300 ml
Postup: 

Droždí a cukr vložíme do menší nádoby a zalijeme zhruba třetinou vlažné vody, zamícháme a necháme vzejít kvásek.

Do zbytku vody přidáme sůl a promícháme.

Na vál nebo do velké mísy nasypeme mouku a uprostřed uděláme důlek. Přilijeme připravený kvásek, olej a zbytek vody. Vypracujeme ve vláčné těsto.

Těsto vložíme do vymoučněné mísy, zakryjeme čistou utěrkou a necháme kynout cca 1.5 až 2 hodiny na teplém místě bez průvanu.

Po vykynutí z těsta vytvarujeme, na pomoučněné podložce, požadovaný tvar pizzy.

Poznámka k receptu: 

Toto množství vystačí na 2 pizzy o průměru 30 cm.

Recepty na červenou omáčku: Tradiční italská omáčka na pizzu nebo Červená omáčka na pizzu

Líbilo se? Sdílejte recept Těsto na pizzu s ostatními.

Komentáře

kynutého jsem se teda docela bála, ale těžká pohoda - mňammm

Těsto už mám hotové, a ted cekam az nakyne.Vše sem tam davala tak od oka,tak uvidime. Až to bude všechno hotove napišu jake o bylo;)

Tak už to mám, dokonce i snědené! Těsto super, jen přiste nebudu poslouchat vyrobce horkovzdušné trouby,kde psal že pizzu dejte do trou by program pizza na 220C na 15-20minut. Jeste ze jsem to ze zvedavosti otevrela uz po 10minutach!Bohate to stacilo! Uz zacala i cernat. Těsto mi vystačilo na 3ks pizzy kulate na plech.

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank