Sterilované zelí

Sterilované zelí,recept
irenka
přílohy
nízká

Suroviny

zeli sterilované
500 g
1 ks.
cukr krupice
6 pol.lž.
1 ks.
Postup: 

Zelí propláchnu v cedníku pod vodou.
Na oleji usmažím 1 vetší cibuli nadrobno nakrájenou, do zlatova.
K cibuli přidáme zelí a pravidelně mícháme, než dostane hnědý nádech (začne se mírně přichytávat).
Podliji vodou a dusím pod poklicí za občasného míchání.
Když se vysmaží voda (10-15 min.) přidáme cca 6 vrchovatých pol. lžic cukru a špetku soli.
Asi 5-8 min míchat a když už mám dojem, že se začíná mírně připalovat, znovu podleji 2dcl vody.
To už je zelí pekně zlaté, přiklopím a znova nechám dusit.
Oloupu syrový brambor, nastrouhám na jemném struhadle a přidám do zelí.
Míchám ještě cca 10 min.

Poznámka k receptu: 

Pro dobrou chuť, při prvním podlití vodou, můžem přidat kousek uzeného masa, zbytek anglické slaniny, prostě co dům dá.

Líbilo se? Sdílejte recept Sterilované zelí s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank