Špekové knedlíky

Špekové knedlíky,recept
irenka
1 hodina
6
hlavní chod
nízká
česká

Suroviny

rohlík
6 ks.
250 ml
anglická slanina nebo uzené maso
300 g
hrubá mouka
240 g
petrželka
sádlo
4 pol.lž.
5 ks.
2 čaj.lž.
Postup: 

Na dvou lžících sádla osmažím dorůžova jednu cibuli nakrájenou na drobno, přidám rohlíky (nejlépe jeden den staré) nakrájené na kostky a společně osmahnu.

Dám do mísy, zaliji mlékem, přidám vejce, nadrobno nakrájenou libovou anglickou slaninu, nebo uzené maso,hrst nasekané petrželky, osolím dvěma špetkami sole, rukou propracuju a nechám asi 15 minut odpočinout.

Potom tvaruji kulaté knedlíky, stejně veliké. Aby se lépe dělaly a nelepily se, tak si ruce namáčím ve studené vodě.

Vodu přivedu do varu, osolím dvěma lžičkami sole, vložím knedlíky a vařím 15-20 minut.

Na omaštění osmažím na dvou lžících sádla čtyři cibule pěkně dozlatova.

Podávám s kyselým zelím.

Poznámka k receptu: 

Z tohoto množství udělám 18 knedlíků.

Líbilo se? Sdílejte recept Špekové knedlíky s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank