Španělský ptáček

Španělský ptáček,recept
irenka
hlavní chod
střední

Suroviny

Hovězí maso
4 plátek
2 ks.
Slanina
50 g
Salám měkký
50 g
Okurky nakládané
1 ks.
Masoxový vývar
Vajíčko
1 ks.
Postup: 

Plátky naklepu, osolím, opepřím a potřu hořčicí. Dám plátek slaniny, salámu a cibule, čtvrtku vajíčka a okurky. Pevně zabalím a svážu křížem bílou nití.

V tlakovém hrnci rozpálím olej a zprudka závitky opeču ze všech stran, vyndám a přidám nadrobno nakrájenou cibuli, zpěním a když zesklovatí, vrátím závitky zpátky a podliji cca 3/4 l masoxovým vývarem.
Zavřu víko a vařím na nejvyšším stupni. Jakmile začne unikat pára, snížím stupeň varu a vařím 30 minut.

Nakonec zahustím 2-3 lžícemi hladké mouky, rozkvedlané v hrnku v trošce studené vody.
 

Poznámka k receptu: 

Pro zjemnění omáčky, se může přidat trochu smetany ke šlehání.
Kdo chce, může slaninu, salám, okurku a vajíčko nakrájet na kostičky a nechat vařit v omáčce volně. (rozstřelený ptáček)

Líbilo se? Sdílejte recept Španělský ptáček s ostatními.

Komentáře

Mnam, dal bych si. Ale v mikrovlnce to neuvarim :)

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank