Slepované kávové perníčky

Slepované kávové perníčky,recept
hela
1 hodina
cukroví
nízká
vánoce

Suroviny

600 g
moučkový cukr
200 g
Hera
90 g
vejce
3 ks.
Med
150 g
Instantní káva
3 čaj.lž.
soda
1,5 čaj.lž.
perníkové koření
1 sáček
marmeláda
čokoládová poleva
Postup: 

Med necháme zvolna rozpustit ve vodní lázni. Přidáme k němu mouku, vejce, rozpuštěný tuk (Heru), instantní kávu, perníkové koření, sodu a uhněteme pevné těsto. Pokud chceme výraznější kávovou chuť, můžeme kávy přidat klidně více.
Těsto je nutné hníst, až bude pěkně lesklé. Poté ho necháme alespoň 24 hodin odležet v chladu, zabalené do mikrotenové fólie.
Druhý den si troubu předehřejeme na 200 ˚C. Těsto na pomoučeném válu vyválíme na tenkou placku a vykrájíme z něj perníčky. Ty vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem.
V troubě vyhřáté na 200 °C pečeme do zhnědnutí.
Vychladlé perníčky k sobě vždy po dvou slepujeme marmeládou a napůl namáčíme do čokoládové polevy.

Líbilo se? Sdílejte recept Slepované kávové perníčky s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank