Selské brambory

Selské brambory,recept
irenka
1 hodina
5
hlavní chod
nízká
česká

Suroviny

1 kg
Anglická slanina
40 dkg
20 dkg
5 plátek
1 čaj.lž.
0,5 čaj.lž.
2 pol.lž.
Postup: 

Brambory uvařím ve slupce, nechám vychladnout (nebo je možné si je uvařit den předem), oloupu, rozkrájím na čtvrtky a rozprostřu do zapékací misky.
Cibuli nakrájím na kostičky a na pánvi na malém množství oleje nechám zesklovatět. Potom přidám anglickou slaninu, nakrájenou nadrobno a smažím až pustí šťávu.
Cibulku a anglickou nasypu na brambory do misky, osolím, opepřím a promíchám. Navrch pokladu slabé plátky másla a dám zapéct do trouby rozehřáté na 200 stupňů. Když brambory pěkně zezlátnou, je hotovo.

Poznámka k receptu: 

Místo anglické slaniny se může použít uvařené uzené maso.

Líbilo se? Sdílejte recept Selské brambory s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank