Segedínský guláš

Segedínský guláš,recept
hela
1 hodina
hlavní chod
střední
česká

Suroviny

vepřové plecko
500 g
200 g
sádlo
80 g
Kyselé zelí
750 g
kysaná smetana
250 ml
sladká paprika
1 pol.lž.
Postup: 

Maso nakrájíme na větší kousky, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Rozpustíme sádlo a osmahneme cibulku do zlatova. Posypeme paprikou a přidáme maso, osolíme, podlijeme dostatečným množstvím vody a dusíme přikryté při mírné teplotě do měkka. Občas zamícháme.
Zelí dusíme zvláštˇ s trochou sádla a trochou vlastní  šťávy asi 30 minut.
Poté maso smícháme se zelím, smetanou a dochutíme. 

Poznámka k receptu: 

Podáváme s houskovým knedlíkem.

Líbilo se? Sdílejte recept Segedínský guláš s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank