Rajská omáčka

Rajská omáčka,recept
wutu
omáčky
střední

Suroviny

masový vývar
750 ml
Rajče
6 ks.
1 ks.
60 g
1 pol.lž.
2 čaj.lž.
tymián
4 ks.
Pepř černý celý
6 ks.
1 ks.
Ocet
Postup: 

Zpěníme máslo a přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Za stálého míchání přidáme cukr, bobkový list, tymián, nové koření, hřebíček, pepř a směs osmahneme dožluta. Přidáme nakrájená rajčata a chvíli podusíme. Zalijeme vývarem, zahustíme jíškou z másla a hladké mouky, promícháme a vaříme do zhoustnutí omáčky. Nakonec omáčku procedíme, ochutíme octem a solí nebo přisladíme.

Poznámka k receptu: 

Místo rajčat lze použít malou konzervu rajčatového protlaku.

Líbilo se? Sdílejte recept Rajská omáčka s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank