Plněné bramborové knedlíky

Plněné bramborové knedlíky,recept
hela
2 hodiny
4
hlavní chod
nízká
česká

Suroviny

1,2 kg
vařené uzené maso
150 g
400 g
krupice hrubá
400 g
vejce
1 ks.
2 pol.lž.
sádlo
3 pol.lž.
2 ks.
kysané zelí
400 g
Cukr [nid:10] (na dochucení)
kmín
Postup: 

Brambory uvaříme ve slupce a necháme je vychladnout. Oloupeme je, nastrouháme, přidáme krupici, mouku a vejce. Vypracujeme těsto a dáme ho chvíli odležet.
Mezitím si připravíme přílohu: kysané zelí překrájíme, dáme do hrnce a přidáme vroucí vodu. Dusíme asi 20 minut. Na drobno nakrájíme jednu cibuli, zpěníme ji na lžíci sádla, přidáme lžičku haldké mouky a uděláme jíšku. Zamícháme jí do zelí a při mírné teplotě ještě asi 10 minut dusíme. Zelí můžeme dochutit cukrem.
Uzené maso nakrájíme na kousky. Z těsta uděláme váleček a rozkrájíme ho na plátky. Dlaní je rozmáčkneme na placky a do středu každé z nich dáme kopeček masa. Zabalíme a knedlíky vložíme do vroucí vody. Vaříme přibližně 10 minut.
Na jemno nakrájíme druhou cibuli a orestujeme ji na zbylém sádle.
Knedlíky podáváme s dušeným zelím a přelité smaženou cibulkou.

Poznámka k receptu: 

Ke knedlíkům se hodí jak bílé, tak i červené zelí.

Líbilo se? Sdílejte recept Plněné bramborové knedlíky s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank