Pečená husa

Pečená husa,recept
hela
3 hodiny a více
6
hlavní chod
střední
vánoce
česká

Suroviny

středně velká husa
1 ks.
100 ml
jablka
2 ks.
2 ks.
100 ml
Postup: 

Husu nejdříve očistíme od zbytků peří, drobů a odřízneme krk. Vložíme do pekáče, důkladně osolíme z venku i zevnitř a dáme na noc do lednice. Druhý den před pečením sůl otřeme navlhčeným hadříkem.
Husu zbavenou soli potřeme mlékem, aby se kůže vypnula. Troubu rozehřejeme na 200 °C a vložíme tam na 10 minut přikrytou husu, aby se zatáhla. Poté teplotu snížíme na 170 °C a pečeme zhruba čtyři hodiny. Husu během pečení průběžně kontrolujeme a propichujeme, aby odteklo sádlo. Podléváme vodou.
Když už je husa skoro měkká, přidáme do pekáče na čtvrtky nakrájená jablka a cibuli.
Deset minut před koncem polijeme husu pivem a přidáme teplotu, aby se udělala krásná křupavá kůrka.
 
Jako příloha se hodí červené i bílé zelí a bramborový knedlík.

Poznámka k receptu: 

Pečená husa - tradiční český pokrm nejen na Vánoce.

Líbilo se? Sdílejte recept Pečená husa s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank