Medové perníčky

Medové perníčky,recept
hela
1 hodina
cukroví
nízká
vánoce

Suroviny

hladká mouka
1 kg
moučkový cukr
400 g
Med
400 g
vejce
4 ks.
soda
2 čaj.lž.
koření do perníku
3 pol.lž.
Postup: 

Ze všech přísad zpracujeme těsto. Pokud je málo celistvé, rozředíme ho trochou mléka.
Zabalíme do mikrotenové fólie (sáčku) a necháme v ledničce odležet zhruba 1 den.
Těsto rozválíme na 2 až 3 cm silný plát a vykrajujeme pomocí "vykrajovátek". Pracujeme zásadně se studeným těstem - vždy odebereme jen část a zbytek necháme v ledničce.
Vykrojené perníčky pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
Pečeme do růžova při teplotě asi 230 °C jen 2 až 5 minut!
Ihned po vytažení z trouby potřeme rozšlehaným vajíčkem. Vychladlé perníčky pak zdobíme čokoládovou polevou.

Poznámka k receptu: 

Perníčky neztvrdnou, proto je můžeme péci i pár dní před Vánoci.

Líbilo se? Sdílejte recept Medové perníčky s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank