Maďarské řízky

Maďarské řízky,recept
irenka
1 hodina
5
hlavní chod
nízká

Suroviny

hovězí zadní
0,5 kg
vejce
2 ks.
6 pol.lž.
podravka
1 pol.lž.
1 pol.lž.
2 čaj.lž.
1 čaj.lž.
strouhanka
4 hrst
Postup: 

Hovězí plátky naklepu, osolím, opepřím a obalím nejdřív ve strouhance a potom v rozšlehaných vejcích. Na pánvi osmažím na oleji. Osmažené řízky narovnám do pekáče ( ne na sebe), zaliji horkou vodou, aby byly potopené. Pokud není omastek od smažení přepálený naliji do pekáče na řízky (nebo použiji čerstvý) a přidám lžíci podravky. Peču v troubě na 180-200 stupňů doměkka cca 40 minut odkryté. Během pečení obrátím. Před dopečením přidám lžíci másla pro zjemnění.

Poznámka k receptu: 

Podávám s bramborovou kaší.

Líbilo se? Sdílejte recept Maďarské řízky s ostatními.

Komentáře

Vypadá to zajímavě. Určitě vyzkouším.
Předpokládám správně, že je jedno zda se řízky úplně udělají už na pánvi, protože se určitě dodělají v troubě?

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank