Lasagne

Lasagne,recept
wutu
2 hodiny
hlavní chod
vysoká
italská

Suroviny

12 ks.
1 pol.lž.
1 strž.
1 ks.
Hovězí maso - mleté
500 g
Rajčata v plechovce
250 g
Rajčatový protlak
2 pol.lž.
červené víno
4 pol.lž.
1 pol.lž.
40 g
40 g
0,5 l
Muškátový oříšek - mletý
0,5 čaj.lž.
Čedar
150 g
Postup: 

Boloňská omáčka
Na rozpáleném olivovém oleji  osmažíme do měkka jemně nasekanou cibuli a prolisovaný česnek. Vmícháme mleté maso, po zhnědnutí masa přidáme rajčata, rajčatový protlak, víno, bazalku, sůl a pepř. Přivedeme k varu a povaříme na mírném ohni 20-25 min.
Sýrová omáčka

V hrnci rozpustíme máslo, vmícháme mouku a 1 minutu necháme osmažit. Postuplně přidáváme mléko, přivedeme k varu při neustálém míchání, dokud omáčka nezhoustne a není jemná. Sundáme omáčku z ohně, přidáme muškátový květ a vmícháme nastrouhaný sýr. Mícháme dokud se sýr nerozpustí.
Do pekáčku dáme nejdřív vrstvu boloňské omáčky, na to sýrovou, pak lasagně, vrstvy opakujeme, ukončíme vrstvou boloňské a sýrovné na vrch.
Pečeme v předehřáté troubě na 180 °C 30-35 min, do mírného zhnědnutí sýrové omáčky.

Poznámka k receptu: 

Lasagne před použitím nejdříve uvaříme do poloměka, dle návodu na obalu. Některé lasagne se nevaří a používají se rovnou.

Líbilo se? Sdílejte recept Lasagne s ostatními.

Komentáře

sice je to dlouhé vaření, ale výsledek stojí za to. Celá rodina si vždycky pochutná. :P

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank