Květáková polévka

Květáková polévka,recept
mtinka
polévky

Suroviny

květák
1 ks.
2 pol.lž.
1 hrnek
1 pol.lž.
zelená petrželka
muškátový květ
Postup: 

Menší květák opláchneme a rozebereme na růžičky, zalijeme vodou, osolíme a uvaříme (né úplně do měkka, růžičky musí zůstat celé). Vývar si ponecháme na pozdější použití.
Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, přidáme mletý květ, za neustálého  prošlehávání metlou jí zalijeme vlažnou vodou a vývarem z květáku, uvedeme do varu a zvolna vaříme za občasného prošlehávání 20 min.
Ke konci varu přidáme mléko, polévku krátce povaříme, procedíme hustým cedníkem, dochutíme polévkovým kořením a vložíme do ní uvařený květák.

Dochutíme nasekanou petrželkou.

Líbilo se? Sdílejte recept Květáková polévka s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank