Kulajda

Kulajda,recept
irenka
2 hodiny
10
polévky
nízká
česká

Suroviny

1000 g
žampiony
500 g
kopr sterilizovaný ve sladkokyselém nálevu
200 ml
šlehačka
0,25 l
vejce
2 ks.
125 g
5 pol.lž.
ocet
3 pol.lž.
1 pol.lž.
masox
1 ks.
2 špetka
kmín celý
1 špetka
Postup: 

Brambory oloupu, omyji, nakrájím na kostky a dám vařit s kmínem a kostkou masoxu do 2.l vody. Vařím na mírném plameni asi 25-30 minut. Mezi tím si připravím žampiony. Oloupu, omyji a nakrájím také na kostky. Nasypu do hrnce k bramborům a ochutím cukrem, octem, podle chuti ještě dosolím a nechám vařit cca 20 minut. Z másla a mouky udělám jíšku, zavařím do polévky, přidám nakrájený kopr i se sladkokyselým nálevem, rozkvedlaná vajíčka, nechám krátce povařit a nakonec zjemním šlehačkou.

Podávám s chlebem opečeným ve vajíčku.

Líbilo se? Sdílejte recept Kulajda s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank