Kachna s perníkovou nádivkou

Kachna s perníkovou nádivkou,recept
hela
2 hodiny
hlavní chod
střední
svátek

Suroviny

kachna
1,5 kg
perník
200 g
mandle
100 g
rozinky
100 g
vinné brandy
100 ml
maizena
2 čaj.lž.
worcesterská omáčka
1 kapka
10 pol.lž.
voda
150 ml
Postup: 

Nastrouhaný perník smícháme s mandlemi, rozinkami, vinným brandy a s 50 ml vody. Promícháme a necháme asi 10 minut bobtnat.
Kachnu omyjeme a očistíme. Celou kachnu potřeme solí a pepřem. Poté naplníme perníkovou nádivkou a zašijeme kachnu. Troubu předehřejeme na 200 °C.
Kachnu dáme na pekáč kde je rozpálený olej. Olejem potřeme i kachnu a pečeme asi 90 minut.
Několikrát při pečení poléváme výpekem. Když začně hnědnout, přilijeme asi 100 ml vody a necháme zapéct.
Kachnu vyndáme z pekáče a dáme do tepla. Výpek zahustíme maizenou s kapkou worcesterské omáčky. Podle chuti dosolíme a opepříme.

Poznámka k receptu: 

Podáváme s bramborovým knedlíkem a zelím.

Líbilo se? Sdílejte recept Kachna s perníkovou nádivkou s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank