Játrová zavářka
irenka
30 min.
Suroviny
játra drůbeží
|
150 g
|
1 ks.
| |
1 strž.
| |
žloutek
|
1 ks.
|
strouhanka
|
2 pol.lž.
|
majoránka
|
2 čaj.lž.
|
0,5 čaj.lž.
| |
2 špetka
| |
petrželová nať
|
Postup:
Na prkénku naškrábu nožem játra, vložím do misky a přidám malou cibulku nakrájenou na malé kostičky, prolisovaný česnek a žloutek.
Ochutím majoránkou, solí a pepřem.
Přidám 3 snítky petrželky nadrobno nakrájené a zahustím strouhankou.
Všechno dobře promíchám a malou lžičkou dělám nočky, které vkládám rovnou do vařící se polévky.
Vařím cca 10 minut.
Poznámka k receptu:
Na zavářku používám i játra králičí, nebo vepřová.
Když chci dělat knedlíčky, směs více zahustím strouhankou.
Líbilo se? Sdílejte recept Játrová zavářka s ostatními.
Podělte se s ostaními o Vaše oblíbené pochoutky na e-vareni.cz.
Nejaktivnější uživatelé
Uživatel | Vařeček |
---|---|
irenka | 975 |
Vegetus | 162 |
Mnamka | 26 |
hela | 25 |
peperinky | 25 |
Komentáře
Poslat nový komentář