Hrachová polévka s uzeným masem

Hrachová polévka s uzeným masem,recept
hela
2 hodiny
4
polévky
střední

Suroviny

hrách
150 g
uzené maso
150 g
1 ks.
kapusta, mrkev (kousek)
2 strž.
masox
1 ks.
sádlo
1 pol.lž.
černý pepř - celý
10 ks.
petrželka
Postup: 

Přebraný, dobře propláchnutý hrách namočíme na tři hodiny do 1 a 1/4 litru vody. Poté ho ve stejné vodě povaříme 15-20 minut v tlakovém hrnci (zkrátí dobu vaření). Hrnec ochladíme ve studené vodě, otevřeme, přidáme uzené maso v celku, znovu uzavřeme a vaříme dalších 25-30 minut.
Hrnec opět ochladíme ve studené vodě, otevřeme, přidáme pokrájenou kapustu, mrkev, brambor, petrželku, pepř a vaříme 5 minut pod pokličkou. Maso vyjmeme a pokrájíme na kostičky. Z polévky odstraníme kuličky pepře. Také vyjmeme větší kousky zeleniny a vidličkou je rozmačkáme. Polévku osolíme, přidáme utřený česnek, masox, sádlo (nemusíme), uzené maso, rozmačkanou zeleninu a ještě krátce povaříme.

Poznámka k receptu: 

Podáváme s čerstvým pečivem nebo osmaženým, na kostičky nakrájeným chlebem.

Líbilo se? Sdílejte recept Hrachová polévka s uzeným masem s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank