Hrachová polévka s uzeným masem
Suroviny
Přebraný, dobře propláchnutý hrách namočíme na tři hodiny do 1 a 1/4 litru vody. Poté ho ve stejné vodě povaříme 15-20 minut v tlakovém hrnci (zkrátí dobu vaření). Hrnec ochladíme ve studené vodě, otevřeme, přidáme uzené maso v celku, znovu uzavřeme a vaříme dalších 25-30 minut.
Hrnec opět ochladíme ve studené vodě, otevřeme, přidáme pokrájenou kapustu, mrkev, brambor, petrželku, pepř a vaříme 5 minut pod pokličkou. Maso vyjmeme a pokrájíme na kostičky. Z polévky odstraníme kuličky pepře. Také vyjmeme větší kousky zeleniny a vidličkou je rozmačkáme. Polévku osolíme, přidáme utřený česnek, masox, sádlo (nemusíme), uzené maso, rozmačkanou zeleninu a ještě krátce povaříme.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo osmaženým, na kostičky nakrájeným chlebem.
Podělte se s ostaními o Vaše oblíbené pochoutky na e-vareni.cz.
Nejaktivnější uživatelé
Uživatel | Vařeček |
---|---|
irenka | 975 |
Vegetus | 162 |
Mnamka | 26 |
hela | 25 |
peperinky | 25 |
Komentáře
Poslat nový komentář