Hovězí guláš II.

Hovězí guláš II.,recept
irenka
hlavní chod
nízká
maďarská

Suroviny

hovězí maso
0,5 kg
3 ks.
masox
0,5 ks.
paprika mletá sladká
1 pol.lž.
paprika mletá pálivá
2 pol.lž.
Postup: 

V tlakovém hrnci rozpálím olej, přidám cibuli nakrájenou na kolečka a smažím jí do zlatova.
Pak vložím hovězí maso rozkrájené na kostky, nechám vysmažit, podliji trochou vody a opakuji to ještě dvakrát.
Po třetím vysmažení, osolím, opepřím, dám 1/2 masoxové kostky, mletou sladkou papriku a podle chuti mletou pálivou papriku ( nemusí být). Podliji 1/2 l vařící vody a hrnec přiklopím.
Jakmile začne unikat pára, zmírním plamen a vařím cca 30 minut.
Když je maso měkké, zahustím hl. moukou rozkvedlanou ve studené vodě (cca 2dcl).
Nevlévám najednou ale podle potřeby, abych omáčku moc nezamoukovala.

Poznámka k receptu: 

Na guláš používám hovězí maso zadní, nebo kližku.
Jako přílohu podávám kynuté houskové knedlíky, těstoviny, vařené brambory, nebo chléb.

Líbilo se? Sdílejte recept Hovězí guláš II. s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank