Čočka na kyselo
Suroviny
Čočku přeberu, propláchnu a dám vařit v 1+1/2 l horké vody. Osolím, ocukruji, okyselím a za občasného míchání vařím 1/2 hod na vysokém plameni. Potom plamen zmírním a vařím do měkka ( přibližně asi 1/2 hod ). Častěji míchám, aby se nepřichytla ke dnu hrnce. Když je potřeba podliji trošku vodou. Když je čočka měkká, může se ještě dochutit. Nakonec jí zahustím hladkou moukou, kterou rozmíchám v 1dcl studené vody.
Omastím sádlem, ve kterém jsem osmažila dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Podávám s kyselou okurkou, vajíčkem, (může být uvařené natvrdo, nebo volské oko), uzeným masem, nebo uzeninou.
Čočka se může na noc namočit do studené vody a druhý den v téže vodě uvařit, bude rychleji měkká.
Podělte se s ostaními o Vaše oblíbené pochoutky na e-vareni.cz.
Nejaktivnější uživatelé
Uživatel | Vařeček |
---|---|
irenka | 975 |
Vegetus | 162 |
Mnamka | 26 |
hela | 25 |
peperinky | 25 |
Komentáře
Poslat nový komentář