Čočka na kyselo

Čočka na kyselo,recept
irenka
2 hodiny
5
hlavní chod
nízká
česká

Suroviny

čočka
50 dkg
2 čaj.lž.
2 pol.lž.
ocet
1 pol.lž.
hladká mouka
1 pol.lž.
3 ks.
sádlo
3 pol.lž.
Postup: 

Čočku přeberu, propláchnu a dám vařit v 1+1/2 l horké vody. Osolím, ocukruji, okyselím a za občasného míchání vařím 1/2 hod na vysokém plameni. Potom plamen zmírním a vařím do měkka ( přibližně asi 1/2 hod ). Častěji míchám, aby se nepřichytla ke dnu hrnce. Když je potřeba podliji trošku vodou. Když je čočka měkká, může se ještě dochutit. Nakonec jí zahustím hladkou moukou, kterou rozmíchám v 1dcl studené vody.

Omastím sádlem, ve kterém jsem osmažila dozlatova cibuli nakrájenou na kostičky. Podávám s kyselou okurkou, vajíčkem, (může být uvařené natvrdo, nebo volské oko), uzeným masem, nebo uzeninou.

Poznámka k receptu: 

Čočka se může na noc namočit do studené vody a druhý den v téže vodě uvařit, bude rychleji měkká.

Líbilo se? Sdílejte recept Čočka na kyselo s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank