Bublanina

Bublanina,recept
irenka
1 hodina
16
moučníky
nízká
česká

4 vejce
Kolik váží vejce, tolik pískového cukru a tolik hrubé mouky.
4 lžíce vody
4 lžíce oleje
1 lžička prášku do pečiva
1 vanilkový cukr
tuk na vymazání plechu
kokosová moučka na vysypání plechu
jakékoliv ovoce, čerstvé, mražené, nebo kompotované

Postup: 

V misce ručním šlehačem vyšlehám sníh, do něho přidám žloutky, cukr, olej, vodu, mouku s kypřícím práškem a vanilkový cukr. To vše vyšlehám dohladka, přeliji na vymazaný a vysypaný hluboký plech a pokladu ovocem. Používám vypeckované třešně, jahody, borůvky, rybíz. Ovoce po umytí nechám pořádně odkapat. Peču v předehřáté troubě na 180 stupňů asi 25 - 30 minut. Zkoušku jestli je už upečeno provedu špejlí. Píchnu do buchty a když se těsto nelepí, je hotovo. Kdyby se těsto lepilo a bublanina by už z vrchu začala tmavnout, přikryji plech alobalem. Prvních 20 minut ale ale troubu neotvírám, aby se mi moučník " nezdrcnul".

Poznámka k receptu: 

Když jsem tento recept dostala, měla jsem obavy z postupu šlehání - první vyšlehat sníh - ale po vyzkoušení, se stal mým oblíbeným. Vždycky se povede a je rychlý.

Líbilo se? Sdílejte recept Bublanina s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank