Bramborový guláš dle H. C. Artmanna

Bramborový guláš dle H. C. Artmanna,recept
wutu
30 min.
4
hlavní chod
nízká
rakouská

Suroviny

1 kg
0,5 kg
Slanina
100 g
mletá červená paprika
1 pol.lž.
1 čaj.lž.
zakysaná smetana
250 ml
1 pol.lž.
Postup: 
  1. brambory oloupeme a pokrájíme na menší kousky, cibuli nakrájíme nahrubo, slaninu na kostičky
  2. v hrnci rozehřejeme pol. lžíci oleje a orestujeme slaninu
  3. ke slanině přidáme cibuli, kterou necháme zesklovatět
  4. přidáme nakrájené brambory, které necháme také chvíli restovat (3-5min)
  5. přidáme mletou papriku, necháme zasmažit a přidáme sůl
  6. vaříme dokud nejsou brambory měkké

Potřebujete-li guláš zahustit, počkejte, až brambory v guláší změknou a pár brambor rozmačkejte a nechte dovařit.
Podáváme v hlubokém talíři ozdobené kysanou smetanou.

Poznámka k receptu: 

K tomuto jídlu doporučujeme vidličku a lžíci. Vidličkou rozmačkáme brambory a lžící jíme.

zdroj: Viasat History

Líbilo se? Sdílejte recept Bramborový guláš dle H. C. Artmanna s ostatními.

Komentáře

Díky za recept, viděla jsem jej na Viasat History, ale nestihla ho zapsat!

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank