Bramborový guláš

Bramborový guláš,recept
wutu
30 min.
4
hlavní chod
nízká

Suroviny

1 kg
3 pol.lž.
Slanina
100 g
0,5 kg
3 strž.
sladká mletá červená paprika
2 pol.lž.
rajský protlak
3 pol.lž.
1 čaj.lž.
pálivá mletá červená paprika
Postup: 

Brambory oloupeme a pokrajíme na menší kousky. Cibuli nakrájíme nahrubo a česnek oloupeme. Slaninu nakrájíme na menší kostičky.
V hrnci rozehřejeme olej, přidáme slaninu a krátce necháme vyškvařit. Přidáme cibuli, až zesklovatí, přidáme rajský protlak a česnek, trochu orestujeme. 
Do hrnce dáme brambory a zalijeme vroucí vodou, přidáme papriku a sůl. Vaříme dokud nejsou brambory měkké (cca 15 min.). Případně dosolíme a přidáme pálivou paprikou dle chuti.

Poznámka k receptu: 

Podáváme v hlubokém talíři. Ozdobit a zjemnit můžeme lžící zakysané smetany.
K tomuto jídlu doporučujeme vidličku a lžíci. Vidličkou rozmačkáme brambory a lžící jíme.

Líbilo se? Sdílejte recept Bramborový guláš s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank