Bramborové halušky s brynzou

Bramborové halušky s brynzou,recept
hela
1 hodina
hlavní chod
nízká

Suroviny

500 g
200 g
slanina
150 g
vejce
1 ks.
brynza
200 g
Postup: 

Brambory oloupeme, omyjeme a nastrouháme, přidáme mouku, vejce a těsto vypracujeme. Do hrnce s vařící vodou vhazujeme nožem kousky těsta. Pracujeme s těstem na prkénku a aby halušky byly stejnoměrné, odkrajujeme nožem namočeným v horké vodě. Když halušky vyplavou, vybereme je cedníkem a okapané je dáme do kastrolu s rozpálenou, na kostičky nakrájenou slaninou.
Přidáme zpracovanou brynzu a zamícháme. Na talíři ozdobíme ještě opečenou slaninou.

Líbilo se? Sdílejte recept Bramborové halušky s brynzou s ostatními.

Komentáře

Poslat nový komentář

Obsah tohoto pole je soukromý a nebude veřejně zobrazen.
Fill in the blank